2013 m. vasario 26 d., antradienis

Zoom scale arba kaip nustatyti ekrano atvaizdavimo mastelį

Turiu situaciją kurios galutinis produktas visai nesusijęs su autocado galimybėmis. Pripaišau spalvotu paveiksliukų ir juos reikia paversti rastriniai paveikslais, pvz bmp ar jpg. ir tokio dydžio jie yra ekrane tokio dydžio ir nukeliaus į kitą grafinę programą. Labai svarbu žinoti kaip objektai yra priartinti prie mano ekrano, arba kitaip pavadinčiau zoom scale ar factor.


Pirmiausia pravartu būtu žinoti ekrano padidinimo mastelį, juk sukinėjant pelės ratuką objektus tai priartinam tai atitolinam. Kad sužinoti kokia tai yra skaitinė reikšmė įvedam

VIEWSIZE

Ekrane matome skaičių (jis tik nuskaitymui), galime prie jo rištis jei tai bus atskaitos taškas. Gerai dabar žinau didinimo reikšmę, reikia pakeisti tą skaičių. Jo pakeisti neišeis, bet galima persiskaičiuoti.

Komanda su kurią galima keisti zoom mastelį yra pačioje ZOOM komandoje. Ji vadinasi SCALE, po jos prašo įvesti mastelio dydi...
...bet dar šiek tiek prieš tai pas mane LIMITS nustatyta 210(ilgis),297(aukštis) aigi grižtam į komadą ZOOM -> SCALE tuomet įvedu:

->    1 tai ekrano aukštį išdidina iki 297
   jei 2 tai ekrano aukštį išdidina iki 297/2 = 148.5
jei 0.5 tai ekrano aukštį išdidina iki 297*2 = 594

sąlyginių dydžių.

Štai ir viskas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą